Maskara Fırçaları Nasıl Değerlendirilir ? Nasıl Temizlenir ?

Herkese Merhabalar :) 
Bugun ki konumuz bnim için oldukça ilgi çekici böyle miladı dolmuş ya da bitmiş ürünleri değerlendirmeye bayılıyorum :) 




Hatta Özellikle aylar önce Blog açmaya karar verdikten sonra bitmiş ömrünün son demlerindeki bütün maskaralarımın fırçalarını temizlemiştim :) kullandığım 1 tane vardı ama ben hepsini sizler için başta olmak üzere kendim için temizledim :) 

Nasıl temizlediğimi önce anlatacağım sonra da neler yapabiliriz bu fırçalarla ona geçicem..

evet kabul ediyorum bi konu açtım mı ay şunu da söyleyim diyorum içimden ve aslında herkesin başka başka konularda yazdığı şeyleri topluyorum ben bi yazıya dolayısıyla uzadıkça uzuyor yazılarım :) 

///// Bana bu konu hakkında görüş bildirirseniz çok sevinirim başka yazı başlıkları mı oluşturmalıyım yoksa harmanlayıp devam mı ne dersiniz? /////

 Maskara Fırçaları Nasıl Temizlenir ? 

 Maskara fırçalarını temizlemenin iki yolu var aslında :) Birinicisi eliniz de sabun yada şampuan suyun altında ovuştur dur. ama ben bunu sevmiyorum yani ne kadar plastik yada dayanıklılar da olsa bence o kadar değiller yamulup boşa giden emekleri görünce buna mı uğraştım o kadar dememek için ben ikinci yöntemi yani kendi yöntemimi tercih ediyorum tabiki bu da bilinen bi yöntemdir de benim aklıma ilk gelen buydu ama akıl uçsuz bucaksız olduğu için herkes de yapıyor olabilir :))))

Öncelikle bir bardak kaynamış hafif bekletilmiş suya bütün maskara fırçalarını atıyoruz :) Dolayısıyla su öyle simsiyah bi renge geliyo :)) bırakın siyah olsun mavi olsun yeterki bişi olsun iyice bekletin suyun soğuk ya da ılık olmamasına dikkat edin sadece plastiği eritebilecek kadar kaynar olmasın yeterli.
gidip gelip karıştırıyoruz fırçaları zaten içinde yüzen rimel pıtırcıklarını göreceksiniz :) 
Su soğumaya başlamadan onu döküp yeniliyoruz suyumuzu tekrar yanı işlem bu kez oteki gibi olmayacaktır. tamamen arınana kadar devam ediyoruz bu şekilde ortalama 3. bardakda arınmış olacaktır. elinize alıp kontrol edebilirsiniz ki ben hızlı çözünenleri erken çıkarıp bır havlu kagıt uzerınde beklettım bazılarından arındırmak daha zor oluyor bazıları çabuk bırakıyor kendilerini :)  hepsi temizlendikten sonra mini mini bir damla bulaşık deterjanı ya da bebe şampuanı hangisi varsa  yeni suya damlatın. fırçaları içinde karışıtırıp duruluyoruz :) Bu şekilde fırça içinde hem deterjan ya da şampuan artığı kalmamış oluyor hemde artık temizliğinden ve sağlıklarından eminiz. Duruladığınız fırçaları temiz bir havlu kağıt üstüne alarak kurumalarını sağlayıyoruz bu aşamada tamamlandıktan sonra herşey tamam e biz bunları nerede kullanacağız şimdi ? :) 
Gelelim onlara.... 

 Temizlediğimiz Maskara Fırçalarıyla Neler yapabiliriz? 

 

ilk olarak benim diğerlerine göre en faydalı bulduğum maddeden başlayayım :)
  • Maskaranızı uyguladıktan sonra yapışan kirpiklerinizi temiz bir maskara fırçasıyla çok rahat ayırabilirsiniz. Hem fazlalılığı alacak hemde tel tel bir görünüm kazandıracaktır :) 
  • Çok beğendiğiniz ama malesef bitmiş olan maskaranızın fırçasını temizleyerek diğer maskaralarınız da da kullanma imkanı bulabilirsiniz :) 
  • Bazılarımızın çok sevdiği bazılarının da hiç beğenmediği kaş farlarını uyguladıktan sonra maskara fırçanızla tararsanız daha doğal bir görünüm elde edersiniz :) 
  • Kaşlarınızı alırken fazlalıklarını görmek ya da şekil vermek için taramak gerektiğinde kaş tarakları daha çok ayrık olduğundan bunlar kadar işe yaramıyorlar, Dolayısıyla kaşlarınızda alırken şekillendirme işleminde tarama da kullanabilirsiniz :) 
  • Yine aynı şekilde saç boyarken kaş boyamanız gerektiğinde bu fırçalar çok iş görecektir :) 
  •  Bakım yağları hem kaşlarınızın hemde kirpiklerinizin daha sağlıklı olmasına, gürleşmesine ve uzamasına yarar bunları uygulamak için yine bu fırçalardan yardım alabilirsiniz :) 
  • Saç boyarken ki ben bunu yapmadığım için hiç denemedim ama ön kısımlarını ve diplerini daha rahat boyamanız sağladığını okumuştum rötuşlar için bunu da deneyebilirsiniz :)  
  • Saçlarınızı topladınız herşey tamam ama elektriklenmesini istemiyorsunuz maskara fırçasınızı spreyleyip saçınızı taradığınızda bu da çözüm olacaktır :)
  • Tırnaklarınızın yanına bulaşan ojeleri asetona batırarak temizleyebilir yada tırnaklarınızın içlerini yine bu fırçalarla temizleyebilirsiniz :)  
  • Ve son olarak aslında denemediğim ama ilk fırsatta kütikül giderici kremlerden alıp denemeyi düşündüğüm manikür yöntemi var :) Onu da denedikten sonra yazayım :) 
Benim aklıma gelen alternatifler bu kadar :) sizlerin Aklına gelen başka bir yöntem varsa lütfen yorum olarak bana iletin :) 
Ayrıca bunların içinden kullandıklarınızı da belirtmeyi unutmayın :) 
Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur :) 

Beni hala takibe almadıysanız lütfen takibe alın :) 
İnstagram ve Twitter'da da Balinkokusu kullanıcı adıyla olduğumu unutmayın ordanda takibe almanızı bekliyorum :) 
Mutlu Günler ^^ 

CONVERSATION

17 yorum var:

  1. ben de çok sevdiğim maskaralarının fırçalarını atmak,kaşlarımı tararım,kirpikleimi askara sürdükten sonra tararım ,hiç olmadı badem yagı sürerken kullanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süper :) en kullanışlıları onlar zaten :)

      Sil
  2. Maskara bittiği gibi doğru çöpe atıyordum. Bundan sonra atmayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle atmayın o kadar çok sey var kı yapılabilecek :)

      Sil
  3. iyi harman devam etsin işte. canın isterse yeni başlık da açarsın. raat ol. keyifli yazıyon kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol deepciiim :) Yayınladım yazılanları ama gırmedıgımden yazamadım cevap :)

      Sil
  4. Gerçekten bilmediğim bir konuya değinmişin canım sana çok teşekkür ederim ...daha yeni 2 tane bitmiş rimelimi attım bilseydim atarmıydım :) hele kaş konusunda işe yaramasına sevindim bundan sonra önerdiğin şekilde temizleyip kullanacağım kızımada söyleyeyimde oda atmasın ;) resimlerde mişha gözümden kaçmadım o nasıl güzel öyle dünya tatlısı kocaman maşallah kocamanda öpüyorum ... kesinlikle fydalı bir yayın helede biz bayanları ilgilendiriyor ki sorma :) emeğine sağlık..
    Ayrıca postlarınla alakalıda yazayım , farklı konulara değineceğin zaman aynı bu şekilde devam edebilirsin , konu aynı ise 1-2 diye ayırabilirsin nacizane fikrim.İnşallah sorduğunu yanlış anlamamışımdır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorum ıcın yorumunuza tesekkur ederim:))) değerlendiricem :)

      Bilmediğiniz faydalı bır konu olmussa ne mutlu bana daha cok oyle konuları yazmaktan hoslanıyorum bılınenler cazıp gelmıyo fazla :))

      Sil
    2. ayrıca mıshayı da optum baya buyudu artık tosun paşa gibi ama bı yakayım sıçana dönüyo resmen tüyleri çok kabarık pufur pufur :)

      Sil
  5. Oje sürerken bulaşan yerleri silme kısmını sevdim..

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler çok yararlı oldu. Saç boyarken kullanabilirim gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu ben deneyemedım saçımı boyamadığım için umarım rahat olur :)))

      Sil
  7. Bende kutusuyla beraber temizledim yag doldurucam, ilgi cekici yazi takibe aliyorum bend3 beklerim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok ıyı yapmıssınız :) tabıkı hemen gelıyorum :)

      Sil
  8. Bir maskara fırçası ne çok işe yarıyormuş gerçekten. Hiç makyaj yapmayan biri olarak bir maskara alıp fırçasını yıkayıp kullanasım geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :)) hemen alın ama önce kullanın :)

      Sil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık