Mecitefendi Naturel Saç bakım yağı

Herkese merhabalar :) 

Bugün bir çok taslak kaydettim sizlerle paylaşmak için. Aslında hangisinden başlasam şunu da yazayım bundan da bahsedeyim diye düşünürken aradan çıksın adını da andık gelsin otursun blogumda kalsın dediğim bir üründen bahsedeceğim :) 

Mecitefendi Naturel Saç bakım yağı :) 
Markayı blogumu takip edenler bilir kısa bir süre öncede aynı markanın kaş ve kirpik bakım yağı hakkındaki yorumlarımı paylaşmıştım :) O yazımda da belirttiğim gibi Saç bakım yağı vasıtasıyla tanışmıştım o bakım yağlarıyla :) 

Bu bakım yağı Benim çok çok beğendiğim hatta vazgeçemediğim ürünlerden biri. Uzunca bir süre kullandığım için Tüm eksi ve artılarıyla yorumlayacağımı düşünüyorum :) 
Ürünün Özellikleriyle başlayalım o halde :) 



Ürünü 4 kutu halinde internet sitesinden aldığımdan da olabileceği gibi kargoyla geldi sonuçta bu nedenle kutularım biraz yamulmuş :) kusura bakmayın :) 
Ürünün kutusu bu şekilde ama piyasada benzer şekilde bir kaç ürün daha var bu nedenle dikkat edin alırken aynı fırmanın başka ürünü olduğunu sanmıyorum ama rakipleri çok benzer şekilde olanlarına denk geldim.
Ürünü büyük şehirlerde aktardan alırken ayrıca dikkat edin :) Sebebine gelince; ben ürünü küçük bir aktar dükkanından 5tl'ye alırken Ankara'da 25tl fiyat veren olmuştu :) aradan 5 yıl geçti ben internet sitesinden ortalama 10 tl gibi bir fiyata satın aldım :) 


Ürün Cam şişe de 100ml'lik olarak sunuluyor. Tek boyu var. Bir şişeyle uzun saçlar da ortalama 10-12 defa kullanılabilir diye düşünüyorum. Açıkçası bunu tam saymadım ama ortalama 4 -5 fındık büyüklüğü tamamen saçı kaplamaya yeterli oluyor. Bu konuda bereketli bir ürün. şişenin kapağı su şişesi gibi açık olduğundan kullanımı zor olabiliyor ama saç diplerine uyguladıktan sonra tarayarak tüm saça yayabiliyorsunuz. Rengi Zeytınyağına benzer bir renkte. Yapısı oldukça yoğun sayılabilir kıvamlı yağ :) Koruyucu ve paraben içermiyor. Kaş ve kirpik bakım yağında olduğu gibi sadece yağlardan oluşuyor bunda tek + parfüm koymuşlar :) He koymuşlar da iyi mi etmişler bilemedim valla. kendine has değişik bir kokusu var bazısına göre çok güzel olabilir ama bence itici ama yinede bakım kokusu artık :) Saçlarda kokusu kuruyana kadar kalıcı. Sonrasında hafifliyor ama yinede tamamen geçmiyor. Sprey durulanmayan saç kremleriyle bununda önüne geçilebilir :) açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü verilmiş ama ben buna pek itibar etmiyorum sonuçta hepsi bildiğimiz yağlar ve karışım hali. bozulması daha zor geliyor bana. 


         


İçindekilere Gelince; Susam yağı, Zeytin yağı, Ceviz yağı, Badem yağı, Defne yağı, Isırgan yağı, Çörekotu yağı, buğday yağı, karanfil yağı, jajoba yağı, parfüm. Isırgan yağının saç dökülmelerine etkisini biliyoruz susam yağının da onarıcı ve güçlendirici etkisini. E diğerleriyle de birleşince bence gayet güzel bir karışım olmuş :) 

Kullanımı için hafta da en az 3 kere parmaklarla saç diplerine masaj yaparak sürülür 30 dk - 2 saat arasında bekletildikten sonra şampuanla bol su ile yıkanır. demişler ama ben haftada 1 en fazla 2 kullandım hatta düzenli kullanımda saç o kadar alışıyor ki olurda bitiverir de kullanmazsanız saç dipleriniz kaşınmaya başlıyor. bunu farkettiğimden beri saçımı alıştırmayacak şekilde düzenli düzensiz kullanmaya başladım :)  Kullanımı esnasında saçlarda dolgunluk ve hacim göze çarpan ilk etkilerinden ayrıca daha ışıltılı bir görünüm sağlıyor. Saçların dökülmesi hakkında birşey diyemeyeceğim çünkü benim bu konuyla ilgili sıkıntım büyük ayrıca ilaçta kullanmıştım onu kıyaslayamam ama kepek oluşumunu da engellediğini söyleyebilirim. Ürün "Kuru, Yıpranmış, İnce telli, kepekli ve boyalı saçların kısa süre içerisinde dolgunlamasını ve ipeksi bir görünüm kazanmasını sağlar. Saç dökülmelerine karşı çok etkilidir. "  şeklindeki vaadini emin olmadığım dökülme durumuna karşı tamamen karşılıyor. 
Ancak söylemem gerekir ki Saçlarda bazen tel tel ayrılma durumu yapabiliyor. :)


Benim ürün hakkındaki Yorumlarım bu şekilde sizlerde daha önce kullandıysanız yada kullanıyorsanız bu veya başka saç bakım yağları hakkında bana yorum kısmından görüşlerinizi iletebilirsiniz :) 
Benimle kaldığınız için Teşekkürler :) 







CONVERSATION

11 yorum var:

  1. Merhaba iyi gunler sadece sac diplerine mi yoksa butun saca da uygulanabilir mi uygulansa bi sikinti cikar mi yardimci olursaniz cok sevinirimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır rahatlıkla kullanabılırsınız hıc bır sorun olmaz. ben once dıplerıne uyguluyorum sonra homojen dagılım ıcın bıraz tarıyorum ( kı plastık bı tarak olmasına dıkkat edın yag oldugu ıçın kolay arınsın) bır mıktarda boy ve uclarına uyguluyoum yıllardır hıc bır sorun yaratmadı :)

      Sil
  2. beklıyorum ayrıca onerınız ıcın teşekkur ederım :) kokusundan pek hoslanmıyorum ama yınede deneyebılırım :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba saclarim acican yiprandi iyi gelir mi? Uzatir mi yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki yardımcı olur ancak tamamen bı saglıgına kavusma durumu olacagını sanmıyorum yıne de takvıye olur :)

      Sil
  4. Kuaförüm bana liquit keratin yağını önerdi saçlarımı uzatıyor ve güçlendiriyor. Ona ek olarak bu yağı kullanabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sirali olarak kullanabilirsiniz haftalik periyotlarinizi bi bu bi kendi yağınız seklinde ama eger kullandığınız bakim yagindan memnunsaniz bence gerek yok :)

      Sil
  5. Bende yeni kullanmaya basladm insaallah guzel sonuclar alirm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben cok memmnunum, umarım sızde memnun kalırsınız :)

      Sil
  6. Herkese merhaba. Urunu kullandiktan sonra yagi sactan arindirmak icin dus esnasinda son durulamada bir kap icinde bir miktar elma sirkesi ilave edilip yag sactan kolayca temizlenebilir. Ayrica bakilmalidir elma sirkesi faydalarina.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,

    Saçın nemini ve yumuşaklığını korumak için saç bakımını aksatmamak gerekiyor. Özellikle boyalı saçların neme daha çok ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Çünkü saç boyaları saçı biraz kurutuyor. Doğal bir bakımdan yanaysanız zeytinyağı ve hindistan cevizi yağıyla saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Saç yapınıza uygun bir saç maskesiyle de saç bakımınızı yapabilirsiniz. Ben de kızıl saç bakımı üzerine yazdığım yazımı paylaşmak istedim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kizil-sac-ile-ilgili-en-cok-aldigim-sorular-ve-yanitlarim/ Belki ilgilenenlere faydalı olur diye. ♥

    Sağlıkla kalın,
    sevgilerimle ♥

    YanıtlaSil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık