3 Aralık Dunya Engelliler Günü

Herkese merhabalar...
Bugün Dünya engelliler günü. Farkındalık günü.  Ancak farkındalık bence sadece birgunluk olusmamali..
Onlarin farkındalığa değil insanca davranilmaya ihtiyaci var.
Onlarin da birer birey oldugunu kabul edilmesi icin belki milyonlarca etkinlik düzenlenmeli. Tum dünya bunu anlayana kadar...
Ama ne yazik ki oyle bir sistemde yok henuz...
Sırf olurda bi yerde isitme engeli olan biriyle karsilasirimda ona cevap veremem kendimi anlatamam diye isaret dili ogrenmek istedim bunun icin halk egitim kursuna da basvurdum ancak yeterli katilim olusmadigi icin acilmadi. Keske acilsa..
En azindan benim yanimda karsimdaki kisi bu konuda eksikliğini hissetmese..
Isaret dili alfabesini cok kucukken ogrenmistim aramizda kimse anlamadan konusma dili olarak kullaniyorduk en azindan onu biliyorum ama yetmez... aslinda cocuk aklimizla ne kadar yararli bisi yapmisiz farkında olmadan. ..
Engelli dediğiniz insanlar aslinda tüm yetileri saglikli olupta dusunmeden yoksun olanlardır bence dusunmeyi bilmeyenlerdir...
Yine en azından tum dunya da bugün saygiyi hakeden bireylere saygi gosterelim...
Yarın bile degil bir dakika sonramizda ne olacagimizdan haberimiz yok kendi adınıza bunu farkında olun...
Sevgiyle... 

Balınkokusu


Beni takibe almadiysaniz lütfen takibe alin. 
Twitter ve instagram da balinkokusu kullanıcı adiyla beni bulabilirsiniz...

CONVERSATION

16 yorum var:

  1. Tebrik ediyorum ne kadar güzel, asil bir düşünce bu, kendi kendine işaret dili öğrenmişsin, hakikaten herkes bilse ne iyi olur, kutluyorum tekrar canım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Tam dılı degıl alfabesı serı konusma sekıllerı degıl yanı :)

      Sil
  2. Balım , ne güzel bir posta yer vermişin. Ben diyorum ki : yeterki kalpler engelli olmasın ayrıca her birey , ne yazık ki( Allah korusun) yaşamı boyunca engelli olmaya aday bu durumu yaşayanlara kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle... garantısı yok hıcbırseyın..Allah onların ve aılelerının de yardımcı olsun...

      Sil
  3. Kesinlikle çok harika ve duyarlı bir yazı olmuş. Bende öğrenmek istemiştim işaret dilini ama akşam geç saate koymuşlardı o yüzden gidememiştim. Ama her zaman öğrenmek istediğim bir şey ve bence herkes öğrenmeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bende herkesin öğrenmesi gerektiğini ama buna da hevesli olmalarının da gerektiğini düşünenlerdenim yani bu zorunluluk değil heves istekle olmalı.. gerçi zorlayan bı yapıda pek yok aslında ama bı anda nedense okullarda ogretılmesı gıbı bır ders geldı aklıma :) Belki ilk okullarda gösterilse en azından duyarlılık için gerçekten bir farkındalık olşturabılınır :)

      Sil
  4. hani baksana, kitaplarımı bulamamışsın yaaa. netten alışveriş yapıyosan nette var zaten üçü de. kitapçıdan alcaksan bi kitapçıya gidip sipariş verebilirsin ki. getirirler. üçüncü kitabım, ankarada insancıl kitabevinde ve beyoğlunda emek yayın dağıtımda var örneğin. ilk ikiyi de getirtir ki kitapçılar senin için, sipariş verirsen yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gider ankaradan da alırım sorun değil internette baktım ama birinin olduğu ötekinde olmuyo hepsi bi anda gelsin istedim :) yine de bı konusayım yarın kıtapcılarla bakalım getirebilirler mi hiç biri de bana getiririz demedi :@ cok kızdım suan :) Ama gec olsun güç olmasın ınsallah :) saol deeepp :)

      Sil
  5. Cok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık. Kesinlikle katılıyorum sana sadece bir günde değil hep hatirlamamiz gerekir onlari, yarin ne olacagini kimse bilemez çünkü. Cok güzel bir dusunceymis alfabeyi öğrenmek ben de birkac işaret biliyorum ama o kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ogrenırken dedım ya cok baska sebeplerle ogrendım :) ama cok faydalı bı cocuklugum olmus :) teşekkürler guzel dusuncelerını bıraktığın için :)

      Sil
  6. Ellerine sağlık bu güzel yazı için. Sana bir mail attım baktın mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayııırr yıne baktım göremedim :( neden gelmedı kı acaba ?

      Sil
    2. nerden ulaşabilirim :) iletişim kısmından mail atmıştım

      Sil
    3. Balinkokusu@gmail.com mail adresine girek gonder canim gelmedi ordan ben de bi ona bakaim :)

      Sil
    4. Balinkokusu@gmail.com mail adresine girek gonder canim gelmedi ordan ben de bi ona bakaim :)

      Sil
    5. teşekkürler yolladım :)

      Sil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık