Bronzer ve Kontürleme :)

Herkese Merhabalar :) 

Bugün makyajda oldukça önemli olan ancak sürekli olarak atlanan bir adımdan bahsedeceğim :) 
Bronzer ve Kontürleme :) 
bronzer ve Kontürleme Nedir, Ne işe yarar, nerelere nasıl uygulanır, doğru seçim nasıl yapılır konusunda bir çok soruya da yine bu yazımda cevap vermeye çalışacağım :) 

Bronzerlar 2 şekilde kullanılabilir. biri genellikle yaz aylarında cilde bronzluk vermek için.
asıl ihtiyacımız olan bu değil tabi ki :) Ancak yüzümüze elmacık kemiklerimize hafif bronzluk vermek için uyguladığımız genellikle ışıltılı bronzer dediğimiz ürünlerdir. Allık niyetine diyerek özetleyebiliriz. Bütün yüzümüze asla bocalamıyoruz. Daha çok güneşin yüzümüzde değdiği noktalara uyguluyoruz bu ürünleri seçerken doğal durmasına dikkat edilmesi çok çok önemlidir:)

ikincisi ise cildi gölgelendirmek boyutlandırmak ve şekillendirmek için kullanılır. bizim için önemlisi bence bu :) bu işlemde kontürleme işlemi olarak bilinir :) daha çok mat bronzerlar bu işlem için daha uygundur :))

konturleme işleminde turuncu alt tonlu ürünleri tercih etmemeli daha çok cilt tonuna göre alt tonlari gri, kahve alt tonlu şeftali, çikolata renkleri kullanılmaldır. bunun en önemli sebebi kontürleme işlemlerinde yüzdeki şekil kusurlarını örtmek ve istenilen idael yüze yakın bir görünüm kazandırmaktır. yani ön planda olmasını istemediğimiz bölgelere uygularız. Örneğin geniş burun veya alınlarda daraltmalar ya da etli yanaklarda daha ince göstermek için uygulanır :)

Kontürleme işlemi için Seçilmesi gereken renk cilt renginin 2 ton koyusudur :) bu tondan daha fazlasına gidilip dikkat edilmezse çamura bulanmış ördek gibi olabiliriz =)


kontür işlemi için doğru uygulama yüz bölgesi için şakaklar, elmacık kemiklerimizin alt kısmı, burun kenarları ve çene çizgimizdir. boyun bölgesini geri itme gölgelendirme içinde konu icerisinde bulunan diger görseldeki gibi kontürleme yapılmalıdır :)


 Yine ayrıntılı olarak ilk görselde dekolte bölgesi içinde kontürleme işlemi uygulamaları görülebilir :)
Ancak bu konuda yeniyseniz ilk kullanımınızı önemli bir günde denemeyin :)




Ana hatlarıyla yüz için kontürleme işlemi bu şekilde yapılmalıdır. toz ya da kompakt ürünler kullanıldığında ürünün fazlalığı asla ve asla üflenmeden ! kapağa ya da bileğe hafif vurmak koşuluyla alınabilir. dağıtma işlemlerinin çok iyi yapılması gerektığı de unutulmamalıdır:)

Sıklıkla kullanılan Bronzerler
artık bir cok markada bulunmasına rağmen benefit, the balm, the body shop, flormar ve daha nicesi bu uygulamaya yönelik ürünler çıkarmaktadır :) Ancak ne kadar henüz alamamış olsam da The body Shop'un Honey Bronzerları bence beyaz tenlılere en cok yakısan bronzerların basında gelıyo bunu da belirtmeden geçemedim :)

umarım sizler için yardımcı bir yazı olmuştur :)

Sizler Kontürleme veya Bronzer kullanıyor musunuz? Tercih ettiğiniz ürünler neler ? Bana yorum bırakırsanız çok sevınırım :)

Beni hala takibe almadıysanız takip Et! butonuna tıklamayı ve tüm sosyal medya hesaplarım için iletişim bölümüne bakmayı unutmayın :) 

Mutlu Günler ^^
 



*Görsellerin Tamamı Alıntıdır.


CONVERSATION

6 yorum var:

  1. Bu işlemlere maalesef ki henüz cesaret edemedim. Özellikle kontürleme işlemine. Yüze şekil vermek adına oldukça etkili işlem olduğu tartışılmaz. Açıklayıcı bir yazı olmuş, kalemine bereket..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler bence dene gercekten ınsan cok degısıyor :)

      Sil
  2. Güzel bir anlatım olmuş bende becerebileceğimi sanmıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında uygulaması kolay ama ürünü seçmek zor onu hallettin mi tamamsın :) dene bence ınsanı komple degıstıren bı işlem :)

      Sil
  3. Sayfani yeni keşfediyorum ve oldukca yararli
    Makyaj yapmaya yeni basladim o yuzden ucuz urunlerle deneme yaparak kendimi geliştirmek istiyorum
    H&M makyaj urunleri diger marlalara gore ucuz geldi o yüzden
    H&M markasindan önlenebileceğin far,allik,kontur,highlighter var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. H&M markasi urunleri sık sık degistiren bir firma bu nedenle bendeki fari cok kotu olmasina ragmen bi sonrakini cok begenenler gordum bendeki 12 tlydi guzel gorunen 20 tl. Ambalaj ve tonlar ayni. Bundan dolayi far oneremem ben hic memnun kalmadim cunku. Ama son yazilarimda görebileceğin glow palette,contour palette ve face palette lerden cok memnunum. Allik kontur ve aydinlatici olarak hepsi cok basarili. Eger hepsi tek palette olsun cok harcama yapmayım dersen face palettesine bakabilirsin. Yine uygun fiyatli makyaj urunleri tavsiyelerim 2 dende digerlerine bakabilirsin :)

      Sil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık