Strobing Makyajı / Yaz TBT'si :)

Herkese Merhabalar :) 

Kışın bu günlerinde geçen yazın en beğenilen makyajından Strobing tarzından bahsetmek istedim :) 
Herkes Fotoğraflarınla Tbt yaparken bir blogger'da bu konuda Tbt yapabilir diye düşündüm :) 

strobing makyajı kontürleme işlemi yapmadan sadece cildi aydınlatılarak yapılan makyaj tekniğidir :) Kontürleme yapılacaksa da bu minumum'da tutulmalıdır.
Tamamen cildi daha doğal, nemli,aydınlık, sağlıklı ve canlı bir görünüme kavuşturmak için yapılır. Kontürleme işlemini kendine yakıştıramayan ya da beceremeyenlerin yazın sıklıkla tercih edebileceği tarzda bir tekniktir ve kolaydır :)
Adımları uyguladığınız da olmama ihtimali neredeyse sıfırdır :)


Strobing Makyajı:

Her makyaj öncesinde yaptığımız gibi öncelikle cildi temizleyip nemlendirerek makyaja başlıyoruz.
bu alt adım tüm makyaj çeşitlerinde olduğu kadar strobing makyajında da önemlidir. 
nemlendirilmeyen cilt bazen ürünleri kusma ya da pullanma yapabilir bu durumlarda cilt sağlıklı görünmek yerine olduğundan daha kötü de görünebilir.

Islak görünümlü ya da elimizde olan bir makyaj bazı uygulamak kalıcılık konusunda bize büyük yardım sağlayacaktır.

daha sonra yine normal makyaj gibi BB cream, fondöten yada CC cream kullanıyoruz. ancak BB ve CC creamlar bu konuda daha idealdir daha doğal ve aydınlık duruş verdiklerinden daha uygun bir görünüm oluşacaktır. Yine fondöten kullanmanız gerekiyorsa ince bir tabaka olarak uygulamaya özen gösterin.

Transparan pudrayla ürünleri sabitleyebilirsiniz.

Eğer lekeleriniz varsa üzerlerine kapatıcı uygulayabilirsiniz ancak iyice yedirmeyi unutmayın :) Göz altlarınız çok halkalı veya mor ise onlara da kapatıcı uygulayabilirsiniz. V ya da üçgen seklinde dediğimiz uygulama daha doğru görünüm sağlar. göz kapağınızın rengini eşitlemek için buraya da uygun ürünü kullanabilirsiniz. Eğer göz makyajı yapmak isterseniz bu hafif olmalıdır. Makyajı hafif tutarken Maskarayı Yoğun tutabilirsiniz :) Hatta bir kaç denemeyle isterseniz ışıltılı krem farları da kullanmanız yerinde olabilir ancak ben yine bu makyaj tarzında doğal göz makyajını seviyorum. sadece göz kapağınızın ortasına bir sonraki adımda belirteceğim gibi ışıltı katabilirsiniz.
Yine İsteğe bağlı olarak bir Allık uygulayacaksınız burası bunun yeridir :)
daha sonra Highlighter kullanımı konusunda ( yazı için Lütfen Tıklayın) ayrıntılı şekilde anlattığım gibi ön planda olmasını istediğimiz bölgeye 
  • Göz pınarları, + Göz kapağının orta kısmı
  • Kaş altları ve üstleri, 
  • Burun çizgisi ve alın, 
  • Dudak ortası kıvrımı, 
  • Çene ve 
  • Elmacık kemiklerimize 
Aydınlatıcı / Highlighter uyguluyoruz. Bu adımda bölgeler isteğe bağlı olarak seçilerek yapılabilir. bu uygulama esnasında fırçamız kontürleme işlemiyle birlikte yaptığımız aydınlatma işleminde kullandığımız fırçadan daha kabarık olması daha rahat uygulamayı sağlayacaktır. Dairesel hareketlerle daha doğal bir görünüme kavuşmak için alt malzemeyle iyice bütünleştiriyoruz. Ancak bu daireseli bütün yüzünüze yayacak şekilde değil belirtilen alana uygun bölge de sürekli olarak yapmanız daha doğru olacaktır.

veee....  Makyajınız hazır :) 
Şöyle doğal tonlarda bi rujla da bütünlemek size kalmış ama gerçekten o sıcak güneşin yüzünüzdeki ışıltısına hayran kalıcaklar :) Hele de bi lip Gloss Tercihinizde  ^^

Öneriler: 

     *İsteğe göre : Highlighter uygulamadan önce hafif bir göz makyajı ya da color tattoo veya Flormar puffy Eyeshadow 01 numarası gibi bir krem farla göz makyajınızı yapabilir gözlerinize de ışıltı katabilirsiniz.
     *İsteğe göre : Highlighter uygulamadan önce hafif bir allık uygulayabilirsiniz.  Allıkta büyük sümler olmamasına dikkat edin.
     * Yağlı ciltler matlaştırıcı ürünleri ya da pudralı ürünleri tercih edip aydınlatıcıyla ışıltı sağlayabilirsiniz. Ancak yanınızda yine de kontrol edecek ürünler bulundurmayı unutmayın.
     * tamamen tüm yüzünüzün parlamasını önlemek için diğer cilt tipleri de parlamayı önleyen ürünleri tercih edebilirler. Ancak hafif aydınlık gösteren ürünler cildi sağlıklı gösterecektir.
     * Yağlı ciltliler kompakt ya da toz ürünlerle daha rahat edeceklerdir bunun tam aksi kuru citlerde likit ya da krem ürünlerle daha uzun süre ışıltısını koruyacaktır.
     * Strobing Makyajınızda Cilt tonunuza yakışan ürünü seçmeniz önemlidir. Beyaz, Lame- Gümüş, Pembe, Şampanya, Şeftali ya da Bronz alt tonlu ürünlerden seçebilirsiniz.

Mini Hatırlatma: Highlighter'ınız yoksa bu amaçla kullanılabilecek doğal renkli ışıltılı bir farla da bu görünümü elde edebilirsiniz. Ancak bu makyaj için tüm bu ürünlerin tercihlerinde Pırıltılı ve simli ürünlerden kaçının. Cilde doğal aydınlık veren ince ışıltılı ürünler tercih edin.



Sizler bu makyajı kullanıyor musunuz? uygulamasını kolay buluyormusunuz? Yorumlarınızı bekliyorum ....

Beni hala takibe almadıysanız Takip et! butonuna tıklamayı ve tüm sosyal medya hesaplarım için iletişim bölümüne bakmayı unutmayın ^^



CONVERSATION

7 yorum var:

  1. Ne kadar güzel anlatmışsııın emeğine sağlık ^^ Açıkçası ben kontürleme işlemini pek sevmiyorum hem zahmetli geliyor hem de pek doğal durmuyor bu aydınlatma işlemi daha güzel geldi bana hem daha pratik :)) Detaylı anlatımın için çok çok teşekkürler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun için :) Evet daha ışıl ışıl daha güzel gibi :) Bakalım deneyınce ne dusuneceksın :)

      Sil
  2. İlk duyunca ay o neymiş ki dedim :)
    Ama okuyunca işin önemini anladım. Demek o pırıl pırıl güzel makyajlar bu teknikle yapılıyor. Çok güzel!... :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu aydinlik görünümü cok seviorumyaz kis hic onemli degil benim icin rimmelin wake me up fondoteni bicilmis kaftan bu uygulama icin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle aydınlatıcılar bellı olmasa da makyajın en onemlı bolumlerınden :) hele bu makyaj da :) Severek kullanmanıza memnun oldum :))

      Sil
    2. Bi mim yazisi yazip senide mimlediklerime yazcam haberin olsun :)

      Sil
    3. yapabileceğim bir mimse zevkle :)

      Sil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık