Kırılan Makyaj Ürünlerinde Presleme Nasıl Yapılır?



Herkese Merhabalar :) 

Bugune kadar herkesın basına gelmiş ancak bazısının degerlendırıp bazılarının da amaaannn dıyıp çöpe yolladığı bir durumdan bahsedeceğim bugun sizlere :) 
kırılan Farlarımız, Allıklar pudralar kısaca kompakt bütün ürünlerin geri kazanılması...
aslında cok hassas olan bu ürünler bazen bıze ıyı dayanıyo bazense daha yolda kırılıyo :( Denemeden çöpe atanlara bıle şahit oldum :/ hele seyehatler bu ürünlerin baş düşmanı diyebilirim. Ama herşey gibi artık bunun da bir kurtarıcısı var :)
Uzun zamandır bilinen bir uygulama olsa da yine de bu yazının blogumda olmasını istedim.. belkı okumayanlar bılmeyenler olabilir diyerek bu yazıyı sızlere hazırlamaya karar verdim :)
Duyduğunuz duyacağınız yöntemlerin hepsini sizlere seçenekler haline getirdim umarım bir gün başınıza eğer gelirse çözüm sunan bir yazı olmuş olur :) 

hatta ve hatta tek renkli farlarınızı aynı ambalajda iki renk halinde kullanmak sayılarını arttırmak yenı renkler yaratmak isterseniz de bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Bu şekilde daha orijinal far, allık ve benzer ürünlere kavuşabilirsiniz :)  
Yine alıp da bir kenarda bekleyen toz farlarınız gibi toz yapılı ürünleri de bu yöntemle kompakt hale getirebilirsiniz. Özellikle toz pudraları preslemeniz kullanım açısından belki sizlere kolaylık sağlayabilir :) 
bana kompakt ürün dendiğinde aklıma ilk gelenler farlar sonra pudralar ve en son allıklar. Bu gune kadar allıklarım hiç kırılmadığından heralde onu sona atma ıhtıyacı duydum :)

peki nasıl yapılıyor ?  Hemen başlayalım...

öncelikle o kırılan masum ürününüzü 
  • temiz bir çubuk, kürdan ya da bardak yardımıyla iyice tuzla buz ediyoruz :)  kabın içerisinde hiç kompakt ürün kalmayacak şekilde hepsini kaldırıp ufaltıyoruz. ya da direk beyaz kağıda dökerek bardağın altıyla ezebilirsiniz.
( olmazsa üzülmeyin derdim ama olucakkk ! :) 

  • Daha sonrasında ürünü kullanmak istediğiniz kaba boşaltıyoruz. Bu iki renk gibi çok renkli ürünler yapacak arkadaşların dıkkat etmesi gereken bölüm.. eğer burda birbirlerine karıstırmayacağınıza eminseniz sorun yok ama isterseniz bir sonraki adımdan sonra da bu aşamaya geçebilirsiniz.
  •  İçerisine saf alkol ya da kolonya damlatıyoruz ! ama çok değil ! ürün alkol içinde yüzmemeli sadece ıslak kum havasında nemli bir hal almalı bunun için yine temiz bir çubukla ürünü güzelce karıştırıyoruz.yetmezse bir iki damla daha alkol ya da kolonya ekleyebiliriz.  Homojen bir karışım olmasına dikkat etmek çok önemli :) ( çok renkli ürünler için ; ikisini birbirine karıstırmadan kendi içinde karıştırmak önemli o nedenle bu adımı başka kaplarda yapıp daha sonra ıslak kum kıvamına gelmiş ürünleri eşit miktarda dökerek uygulamayı sağlayabilirsiniz. )
  • şimdi geldik en önemli bölüme. .. Presleme ! eğer yuvarlak bir kutuya sahipseniz içine olabilecek diğer yuvarlak ürünlerle ya da kare kutuya sahipseniz yine içine uyabilen kare ürünleri temiz bir beze sararak  ürüne kuvvetlice bastırın.. bu bastırma işlemi 45 sn ile 1 dk aralığında olmalıdır :)  Bu bastırma işleminde temiz bez hem hijyen hemde görsel açıdan önemli ama olmazsa olmaz değil. bezin dokuması ürüne geçeceğinden tam yeni alınmış gibi olacaktır. ayrıca bu presleme işleminde en çok bardaklar ve bozuk paralar kullanılmakta. ama yine bir vazo bir küllük gibi diğer eşyalarda kullanılabilir. Hiç birini bulamazsanız metal kaşığın tersiyle presleme işlemini uygulayabilirsiniz. 
  •  Gelelim ya Sonra... :) E herşey tamam 1 dakika boyunca bastırdınız şekli çok güzel oldu ama ıslak. e bi 12 saat bekleyin de kurusun :) Sonra da ilk günki gibi kullanmaya devam edin :)  Bu kurutma işlemi için kapağı açık olmalı ki alkol tamamen uçabilsin. üst kısımlar çabuk kurusa da iç kısımlar kurumadığından kullanıma hazır değildir :) ne kadar çok beklerse o kadar güvenilir bir kuruma olur :) ama siz yine de en az 12 saat bekleyin :) 
 ve hazır ! :)


Presleme yöntemi bu kadar artık ürünü atmanıza gerek kalmadı iyi günlerle kullanın :) 

Bu konu hakkında denediğiniz ya da düşünceleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum :) 
Beni hala takibe almadıysanız üst panelde veya sağda bulunan bölümlerden Sayın Seyirciler kısmında Takip et ! yazılarına tıklayarak beni takibe alabilir yazılarıma daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca Google Topluluk grubuma ve diğer sosyal medya hesaplarıma hemen yukarıda yer alan iletişim Bölümünden ulaşabilirsiniz :) 

^^
Mutlu günler ^^



*görsel alıntıdır.

CONVERSATION

16 yorum var:

  1. Harikaaa artık çöpe gitmiycekleeerr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoksaaa yoksa sen atıyo muydun :)))

      Sil
    2. yakaladım valla o zaman ıyı olmus yazdıgım :)) bundan sonra atmak yok kullan kullan benı hatırla :)

      Sil
  2. bir kaç defa denedim ama aslında gayet iyi de oluyor ve yeni renkler de elde ediyorum bu sayede..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle ben pek yenı renk denemesınde bulundum dıyemem ama kesınlıkle ıyı bır yontem :) Hele sevmedıgımız renklerden guzel seyler çıkarmada :)

      Sil
  3. Her daim paylaşmakta olması gerek bir yöntem. Özellikle pahallı ürünlerde kurtarıcı oluyor, içim cızzz etmeden kolay ve hiç etkisini kaybetmediği için ideal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle 3 5 lıralıklar koymuyor da yuksek fıyatlı bı tane olsun denıp alınan ya da iyi para verilerek alınan urunlerden kırıldıgında ınsan ıster ıstemez uzuluyor :)

      Sil
  4. Çok yararlı bir paylaşım olmuş gerçekten, hiç aklıma gelmezdi benim atıyorum hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevındım en azından bılmeyen kısılere de bısıler katabıldıgıme :) Bundan sonrakılerı atmazsın artık :)

      Sil
  5. Ürünleri zayi etmemek için güzel bir yöntem..

    YanıtlaSil
  6. çok iyi fikir hemen hemen herkesin başına gelen bir şey sonuçta atmaktansa biraz vakit ayırıp denemekten zarar gelmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle öyle :) hem kullanılabilir hale de gelıyorlar :) oldukca guzel bır yontem bencede :)

      Sil
  7. Bende bunu bazen yapiorum ama usenmezsem;) ayrica ben seni g+ da izlemedigimi görüp şok oldum nasi oldu anlamadim bu iş tabikiii artik ordada takibindeyimm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkur ederımm :) üşenmemek lazım yaaa sonucta gıdenı gerı gewtırme olayı sonucta:)

      Sil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık