Blog Yazarlari Ne Düşünüyor? * MİM

Herkese Merhabalar :) 

Her Blogda okumaya alıştığınız bir Mim'e biraz zorla da olsa dahil oldum :) 

 Şöyle ki bu bloggerlar arasında oldukça yaygınlaşan bi mim olduğu için sevgili Menfi mimlemeden açık bırakmış yazıyı ki kendimizi ele vermemizi istemiş :)

 Bende yapmadığımdan söylemek durumunda kaldım çünkü genelde okuduğum yazıları yorumsuz bırakmam :) e soru da var, cevapladım veeee Ebru sağolsun bu senın degıl benım zorumla olan bi mim diyerek topu bana attı :) 

Sevgili Menfi'ye buradan teşekkürler :) 

Gelelim Sorulara... :) 

1- Blogla tanışmam nasıl oldu? 

 Yıllardan 2006 falandı heralde o zamanlar lisedeyim bi heves kendime blog açmıştım. Kendi yazılarımı, beğendiğim şeyleri vs yayınlıyordum :) Sonra Blogumu silmişti Google. bende yenilememiş uzun bi sure ara vermiştim. (O zamanlar bu blog aşkı nerden geldi bilmiyorum :)) ta ki 2015'e kadar. Sürekli aklımda olan birşeydi zaten birçok kişiye Yüksek lisans bitiminde Blogumda görüşelim demişimdir :) 

2- Neden Blog yazıyorsun ? 

Blogumdan önce de, Şuanda da Blogger arkadaşlardan oldukça faydalanıyorum. Sürekli birşeyler denemeyi ve bunları insanlarla paylaşmayı seviyorum belki birileri de benim yazılarımdan faydalanabilir düşüncesi beni düzenli olarak yazmaya teşvik etti. Üstelik bana ayrıca bi keyif veriyo :) Yazmayı severim ama burası onun cok üstünde bi yer benim için. 

 3- Yakın çevrenizdeki insanlara bloğunuzdan bahsediyor musunuz ? 

 Başlarda ne nick, ne adres ne de mail adresi olarak kendimle alakalı hiçbir giriş yapmamıştım. Kimseye söylemeyide düşünmüyordum :) Sonra ki bu çok sürmedi bir gece bütün sosyal hesaplarıma adresimi yayınladım. Belki başta ya bırakırsam düşüncesiyle sakladım bılmıyorum ama keyif aldığım bı yer ve faydalanmak isteyen olursa bakabilsinler diye düşündüm :) kimseye blogum var demesemde konu konuyu açarak geliyoruz artık oralara. Mesela Eğer annemle alışverişteysek kesinlikle o gun içinde 3 kişiye söyler :) benden çok o bahsediyo diyebilirim. Hatta aile içinde de yine annem soylemıştı. Benim çekingen hallerime karşılık o oldukça beğenerek bahsediyo :) 

4- İlk yazınızla son yazınız arasında ne gibi fark var ? 

Farkı olmayan Tek şey Heyecan ve Heves sanırım. Ben hala aynı hevesle hergun takıpcılerımı, bloguma geliş-gidişleri, hangi konuların daha ılgı gordugunu takıp edıyorum :) hatta buralarda olmasam telefondan bakıyorum :) Farklara gelirsem; düzen farkı var mesela artık yazıları ortalıyorum :D ( kabul ediyorum gidip ilk yazıma baktım) İfade olarak çok bi fark yok ama tabiki Gelişmişlik var.  O zamanlar da da sürekli olarak blog takip etmenin faydası ben olsam bu yazıdan ne beklerdım, neyı okumak, ne hakkında fıkrım olsun ısterdım ? şeklinde düşünerek yazıyordum sımdı alıskanlık halıne geldı dıkkat ettıgım noktaları belırtmeye calısıyorum :) 

 5- Blog yazmak yaşantınıza neler kattı ? 

Sosyal Dünyada sosyalleşmemi sağladı :) Burda tanımadan, Görmeden neyi begenebileceğini bildiğim insanlar var mesela :) Ayrıca sorumluluk kattığı da gerçek. Ya bugun blogumla ılgılenemedım ben bı yarım saat bakayım dıyerek bıraktıgım ısler, okudugum ve faydalandıgım yazılar var. Dolayısıyla sevdiğim ve ilgilendiğim şeyleri takıp etmeyi öğrendim sanırım :)

 6- Hangi kaynaklardan ilham alıyorsun ? 

 Daha çok kendimden alıyorum :) bi de yorumlardan :) ne beklediğinizi ve ne istediğinizi söylediğinizde ya buna öncelik vereyim diyebiliyorum :) ya da birileri ya bana şu lazım yenilerden ne önerebilirsin dediğinde ya asla alma diyebileceğim deneyimimi ya da en begendıgımı yayına hazırlıyorum :) 

 7- Diğer blog sahipleriyle iletişim kuruyor musun? 

 İletişim eğer Mail, Yorum, takipleşme, Mesajlaşma dersek evet kuruyorum. Ama yüzyüze denk gelebildiğimiz henuz olmadı. İzmir toplantısında sehirdısında oldugumdan katılamadım ve bu nedenle de henuz kımseyle karsılasamadım :) ve hala Tanışmayı çok istiyorum.

 8- Rahatsız olduğun bir konu var mı ?

 Rahatsız olduğum bir konu..?? Evet buldum. Yazıların çalınması. 
Galiba Blog işinde de en hassas olduğum konulardan biri bu. Geçen haftalarda blogumun takipçisiyseniz bu durumdan ağzım yanmış hatta bide iletişim bölümünü çaldığı için insanlarla muhattap olup durumu anlatmak zorunda kalmıştım.
 Beni En çok rahatsız eden şey Birinin Emeğine Saygısızlık.
 Mesela ben bu yazıyı yazarken oturup bır emek harcıyorsam bırılerı bunun ustune konup kendıme blog actım dememeli. Hiç ama hiç hoşlanmıyorum bu durumdan. 

Yorumlara cevap vermeme durumu da benım ıcın cok problem olan bişi değil açıkçası 3e kadar yolu var baktım cevap yok bende yorum yapmam :) tabi burda Vloggerda onları tenzih ediyorum cunku bazen onlara hakıkaten cok saygısız yorumlar yayınlanmıs oluyo onlara da cevap vermesınler :) yine de yani yetişilmesi güç olsada gelişmiş bloggerlarında yorumlara cevap vermesi benim için önemli. :) 

Benim cevaplarım böyleydi. Okuyan herkese teşekkür ederim :) 

 Umarım sizi sıkmamışımdır :) 

Hala yapmayan varsa Mim'lenmek üzere Parmak kaldırsın :) 
Dürüst olun gerçekten Çok zevkli bi Mim :) 

Mimlediklerim :
Tokideki Ses

 
Bidee.... 


CONVERSATION

28 yorum var:

  1. Güzel bir mim. Sanırım benden gayrisi herkes bu mimi cavapladı :)
    İyi bloglamalar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman mimledim bile :)

      Sil
    2. Canım mim pasını bugün cevapladım. :)
      Teşekkürler...

      Sil
    3. elıne saglık gelıyorum hemen :)

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı eline sağlık zevkle okudum :) Annenin, başkalarına senin bloğundan bahsetmesi çok hoş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkur ederim :) yapmadıysanız kendınızı ele verın :)

      Sil
  3. Bende mimlendim, fırsat bulabilirsem bu hafta yayınlayacağım. Çok keyifli bir yazı olmuş. Yazıların çalınması konusunda bende korkuyorum açıkçası. Biz o kadar uğraşıp, ter döküp bir şey paylaşıyorsak buna saygı duyulmalı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle basıma geldıgınde sok olmustum yanı kendı capında o kadar bılınen bı blog degılım nerden nasıl buldular da caldılar dıye dusundum once :)

      Sil
  4. Çok güzel cevaplar tebrik ederim.
    beğenerek okudum.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel yazmışsın yakından tanımış olduk :))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş ki cevapların emeğe saygısızlık konusunda katılıyorum sadece kendilerini kandırıyorlar :) İyi ki tanımışım o zaman ben teşekkür ederim asıl ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek :) tekrar teşekkurler mım ıcın :)

      Sil
  7. Bloguma gelsene biiiii :)
    http://menfiebrutas.blogspot.com.tr/2016/04/haftanin-blogu-balin-kokusu.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anca bılgısayara gelebıldımmm :) ay canım benımmmm haftanın blogu olmusummmmm :)

      Sil
  8. aa aaa ben nasıl izlemeye almamışım ki daha ilk zamandan blogun ismine resmen vurulmuş bi kişi olarak her yerde yorumlara da denk geliyorum ama şuan farkettim ve iyiki farkettim yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gec olsun guc olmasın :)) hosgeldın o zaman : )

      Sil
  9. Benim de severek cevapladığım bir mim di aslın da mim yanıtlamıyorum ama bloglarla ilgili olunca dayanamayıp daveti geri çevirmemiştim:))
    hepimizin son eleştrilerin de ortak noktamız hırsızlar ama önüne geçilir gibi değil. Bunun en büyük mağdurlarından biri de blogunun % 90 nı kopyalanan benim:)) blogumun sağ sütünün da çalma üret logosu ilgili yazıma açılıyor

    İçtenlikle verdiğin cevapları okudum yüreğine sağlık kuzum sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bılıyorum bu konuda basım yandıgında hemencık farketmıstım o yazını :) okudum da...

      tesekkur ederım okuyan gozlerıne saglık walla amelıyattan sonra onemını anladım :) bu arada mımler zevklı oluyo hem kımseyı kırmamıs oluyorum hemde yasayan blog alemıne katıldıgımı hıssedıyorum sende daha cok katıl :)

      Sil
  10. Merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum takibe aldım :) güzel bir blog. Bu mimlede seni tanımış oldum. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz. Bütün cevaplarınızı tek tek okudum çok güzel yazmışsınız :) yüreğinize sağlık :). Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. cok tesekkur ederım :) gozlerınıze saglık :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Gecmis olsunnn lazer goz ameliyati bende olcam ama ne zaman bilemiorum dusunuyorummm;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) Düşüncelerimi deneyimlerimi anlattım bu arada :)

      Sil
  14. Keyifle okudum ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil

Bana sorularınızı ve görüşlerinizi buradan kolaylıkla iletebilirsiniz. :)
yorumlarınızın benim için Önemli olduğunu unutmayın :)

Yukarı
Cık